2021-09-20 08:12:47• hírek • Bede Emőke

Kilenc migránst próbált átcsempészni a petei határon egy máramarosi fiatalember

Vasárnap, hajnali 4 óra környékén egy teherautó gördült be a petei határátkelőhöz abból a célból, hogy elhagyja az országot.

A nagy-britanniai rendszámmal ellátott Volkswagen Crafter kormányánál egy 24 éves, Máramaros megye fiatalember ült. A jármű rakterének átvizsgálásakor a határőr a több csomagnyi polisztirol szigetelőanyag mögött kilenc személyre bukkant, akiket aztán a sofőrrel egyetemben a petei határrendészet székhelyére vezettek.


Az elsődleges vizsgálatok szerint a csoportot 27 és 41 év közötti indiai állampolgárok, pontosabban szólva nyolc férfi és egy nő alkotta. Vallomásukban azt állították, hogy Nyugat-Európába szerettek volna eljutni, viszont nem rendelkeznek olyan dokumentumokkal, melyek birtokában ezt legálisan meg tudták volna tenni, így a román-magyar határ illegális átlépésével próbálkoztak.


Az ügyben embercsempészet címszóval indítottak nyomozást, melynek első lépéseként még a hétfői nap folyamán kezdeményezni fogják a teherautót vezető fiatalember előzetes letartóztatását is.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: